Skip to content

 

Researchers’ Night er et arrangement som har som mål å fremme kunnskap til befolkningen på en underholdende måte. Det finner sted 29. september på Høgskolesenteret i Kongsvinger fra 18.00-22.00.

For mer informasjons om Researchers Night, se arrangementets hovedside eller Facebook-siden.

SSB

Statistisk sentralbyrå (SSB) er Norges fremste faktaleverandør og den sentrale myndigheten for utvikling, utarbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge. Statistikk, forskning og analyse fra SSB bidrar til innsikt om samfunnsutviklingen og gir allmenn folkeopplysning, danner grunnlag for det offentlige ordskiftet og gir mulighet for informerte beslutninger. På Kongsvinger jobber det rundt 320 medarbeidere og vi har stor bredde i kompetansemiljøet. Hos oss har vi mange ulike kompetanse- og fagbakgrunner. Blant annet samfunnsøkonomer, statsvitere, sosiologer, økonomer, ingeniører, IT-utdannede, psykologiutdannede, lærere og kommunikasjonsmedarbeidere.

Kodeverksted

SSB har med sine fremste IT-eksperter når de stiller med kodeverksted på Researchers’ Night. Er du mellom 13- 18 år og nysgjerrig på koding og programmering? Eller kan du allerede litt og vil lære mer? Visste du at du kan løse det meste du er nysgjerrig på via programmering? Lær å løse en utfordring innenfor koding med et spennende datasett. Du får med deg løsningen hjem, og kanskje er det årets julegave eller noe du vil jobbe videre med. Kodeverkstedet foregår fra 19.00 – 20.00 og vi har PC du kan låne. Det er også en fordel hvis du har en gmail-konto.

Meld deg på ved å sende e-post til marius.brandvold@inn.no. Husk å ha med:

-Navn, alder og om du har noen erfaring med koding fra før.

Miljø- og energistand

Hvor mye strøm trenger du til en varm dusj og hvor lenge bør vi egentlig dusje for at det skal være bærekraftig? Møt Norges fremste kompetansemiljø på energi, miljø og utslipp. Du vil blant annet lære mer om hvor mye energi man trenger til hverdagslige gjøremål og hvordan Norges energiregnskap ser ut. Hvem klarer å sykle sin egen varme dusj raskest mulig? Møt opp for konkurranse. Premie til raskeste dusj!