Om HIK

Fremtiden kommer til Kongsvinger

Høgskolesenteret i Kongsvinger tar høyere utdanning i Kongsvinger til et nytt nivå. Vi satser sterkt på unike, relevante og fremtidsrettede studier.

Sammen med Høgskolen i Innlandet (HINN) og næringslivet har vi utviklet en ny spesialisering i masterutdanningen for økonomi og ledelse (siviløkonom; Digital ledelse og Business Analytics). Sammen med HINN startet vi høsten 2020 en ny bachelorutdanning innen bærekraftsøkonomi. Dette er det første etablerte studieløpet i Norge innen bærekraftsøkonomi, og vil bidra til å dekke et godt dokumentert kompetansegap i næringsliv og offentlig sektor. Det er godt dokumentert at virksomheter som har fokus på bærekraft har bedre resultater. Dette er en bachelor som ikke bare gjennomsyres av bærekraftstanken, men den kvalifiserer til opptak på mastergrad som siviløkonom.

Vi har i mange år vært en stødig tilbyder av høyere utdanning i Kongsvingerregionen. Vi har blant annet levert sykepleiere, lærere, økonomer, vernepleier, og holdt en rekke kurs for næringslivet og den offentlige forvaltningen. Dette er viktig og det skal vi fortsette med.

Med bachelor sykepleie, bachelor i bærekraftsøkonomi, siviløkonomi-master, en rekke kortere utdanninger innen økonomi og ledelse og etterspurte fagskoletilbud er vi rigget for å serve både Kongsvingerregionen og resten av landet med relevante utdanninger.

 

I tillegg til å tilby studier med studiepoeng leverer og fasiliterer vi også en rekke ulike kurs og etter- og videreutdanninger både med og uten studiepoeng. Her er det både kortvarige kurs rettet mot privat, offentlig og næringslivet i tillegg til skreddersydde lengre kurs spesielt utformet for en eller flere virksomheter.

Målet er at dette skal videreutvikle Kongsvinger som høgskoleby og løfte næringslivet til nye høyder.

Vi er klare for fremtiden!

 

Vegard Herlyng, Daglig leder