Kunnskapskonferansen 2024
Velkommen til Kunnskapskonferansen 2024!
På årets konferanse vil vi utforske en rekke temaer som berører teknologi, samfunnsutvikling, entreprenørskap og bærekraft. Gjennom dagen vil vi høre fra ulike foredragsholdere som deler sine perspektiver og erfaringer. Målet er å skape en møteplass for refleksjon og diskusjon rundt de mulighetene og utfordringene vi står overfor i en tid preget av rask teknologisk utvikling og samfunnsendringer.
Vi vil ta et dypdykk i påvirkningene og mulighetene som ligger i kunstig intelligens, kjernekraft og frivillighetsarbeid, samtidig som vi ser nærmere på spørsmål rundt inkludering, byutvikling og nye forretningsmodeller. Uansett hvilken bakgrunn du har, håper vi du finner inspirasjon og innsikt som kan være nyttig og inspirerende, både personlig og profesjonelt.
Foredragsholdere
Anne Holst-Dyrnes: « KI har blitt allemannseie – hvorfor henger Norge bak?»
Med ChatGPT har KI blitt allemannseie, og det ligger et enormt potensial i KI-teknologi. Hvorfor ligger Norge etter på å ta det i bruk? Twoday ser at KI gir resultater hos våre kunder i både privat og offentlig sektor – vi tar deg gjennom hva som fungerer og hvorfor vi lykkes.
Anne Holst-Dyrnes er en kunnskapsrik foredragsholder som inspirerer med sitt engasjement for teknologi. Hun jobber som data og AI-konsulent i teknologiselskapet twoday. Anne evner å dypdykke i de tekniske løsningene samtidig som hun ser det overordnede bildet. Derfor er hun en foretrukket foredragsholder innen data og AI.
Anders Malthe-Sørenssen: «Gjør KI oss dummere?»
KI kan også gi oss superkrefter. KI kan gjøre deg mer produktiv og til og med gjøre produktet ditt bedre, men hvordan påvirker KI hvordan vi tenker? Kan KI kortslutte våre egne læringsprosesser? Gjør KI oss rett og slett gjøre litt dummere?
Anders Malthe-Sørenssen er professor ved Center of Computing in Science Education ved Universitetet i Oslo. Anders forsker på hvordan vi kan bruke vår kunnskap om hjernen til å utvikle bedre kunstig intelligens og hvordan vi kan studere læring i kunstig intelligente systemer for å forstå hjernen. Han har betydelig erfaring med industrialisering av forskning både fra teknisk due-dilligence vurderinger av oppstartsbedrifter og ved selv å ha bygget opp en større høyteknologibedrift.
Sunniva Rose: Er kjernekraft løsningen?
Er kjernekraft så skummelt som en del skal ha det til? Hva er egentlig radioaktivt avfall? Og kan kjernekraft faktisk være en del av løsningen på klimakrisen? Sunniva kommer og gir oss et spennende populærvitenskapelig foredrag om hvordan kjernekraft fungerer.
Sunniva Rose er kjernefysiker med doktorgrad i kjerne- og energifysikk, hun er kommunikasjonssjef i selskapet Norsk Kjernekraft, og førsteamanuensis ved fysisk institutt ved Universitetet i Oslo. I tillegg er hun rosabloggeren som setter fordommene litt på prøve. Hun har holdt flere TEDX-foredrag, og er jevnlig deltaker i forskerpanelet i «Abels tårn» på NRK.
Deqa Abukar i samtale med Lise Fulland: BLING! En ny forretningsmentalitet
Med et tydelig mål om å minske kløften i investeringsverden og å oppdage og støtte entreprenører der ingen andre leter, får vi høre om Deqa Abukar sitt engasjement for å skape et mer inkluderende og innovativt næringsliv. Vi får en spennende samtale mellom Deqa Abukar og Lise Fulland, blant annet om hvordan bygge entreprenørskap i underrepresentert grupper.
Deqa Abukar er gründer og grunnleggeren av BLING, en organisasjon som fokuserer på å styrke underrepresenterte gründere ved å gi dem verktøyene for å overvinne hull i kunnskap, nettverk og tilgang til kapital. Med en sterk lidenskap for å løfte kvinner i næringslivet, lanserte Deqa også Womenisa, et nettverk dedikert til å fremme og støtte kvinnelige gründere. I 2022 havnet hun på listen til Forbes 30 under 20-liste og har mottatt flere prestisjetunge priser for sitt engasjement. For sitt arbeid har hun blitt tildelt årets Selma og er også vinneren av Swedish Grand Journalist Award 2022. I 2022 utvidet Deqa sin innflytelse ved å grunnlegge BLING Capital, et venturekapitalfond som har som mål å bygge bro over gap i investeringsverdenen og oppdage uutnyttet gründertalent.
Lise Fulland jobber som Investeringspartner i Startuplab. Hun har tidligere vært leder for Cash Mangement i Schibsted og BNP Paribas, men spiller nå en sentral rolle i StartUplabs innvesteringsprosesser fra start til slutt. Startuplab er Norges største inkubator og mest aktive tidligfase-teknologi investor. De investerer rundt 3 mNOK i 20-25 selskaper hvert år og har siden oppstarten i 2012 gjennomført mer enn 180 investeringer, blant annet i selskaper som reMarkable, Ardoq, No Isolation, Kahoot, FundingPartner, AiBa, Versiro, Findable, Variable, OTee, Leasi med flere.
Magnus Hummel Vøllo: Bli en kompetansedonor
«Ingen svar på sosiale utfordringer skal hindres av manglende kompetanse eller kapasitet» Prosperastiftelsen er en ideell organisasjon som kobler dyktige frivillige fagfolk med sosiale entreprenører for å skape varig samfunnsnytte. Gjennom målrettet pro bono-rådgivning gir de ideelle organisasjoner tilgang til høykompetent bistand, som styrker deres evne til å løse samfunnets utfordringer.
Magnus Hummel Vøllo er daglig leder for Prosperastiftelsen og en drivkraft bak å koble ekspertkompetanse med samfunnsnyttige prosjekter. Med solid erfaring innen ledelse og et brennende engasjement for kompetansebasert frivillighet, jobber han for å skape positiv samfunnsendring. På konferansen vil Magnus dele innsikt i hvordan faglig frivillighet kan utgjøre en forskjell, og hvordan vi sammen kan styrke ideelle organisasjoner gjennom målrettet kompetanse. Dette er en sesjon som garantert vil inspirere deg til å bidra på nye måter!
Scott A. Bekke og Marcus Balcon: Fra entreprenørstudiet til millionkontrakt
For ett år siden leverte gründerne masteroppgaven sin. Nå har de vokst til et team på 13 stykker, med både Skanska og Oslo Kommune på kundelisten.
Gutta i Leasi har utviklet et system som løser utfordringer knyttet til ineffektiv styring og sammensetning av maskin- og utstyrspark i bygg- og anleggsbransjen. Gjennom løsningen sin skal de optimalisere ressursbruken og redusere miljøavtrykket i bransjen.
Ingvild Isene Lind: Nettverksbygging og utvikling i Kongsvinger
Ingvild Isene Lind er bærekrafts og kommunikasjonsleder ved SCHÜTZ Nordic, i tillegg er hun innflytter til Kongsvinger og allerede en meget god ambassadør for regionen. Hun er en av de kloke hodene og drivkreftene til nettverket Professionals i Kongsvingerregionen, og brenner for å skape engasjement og utvikling i regionen.
På konferansen vil Ingvild dele sitt perspektiv på hvordan Professionalsnettverket kan bidra til utvikling av regionen og bidra til å inspirere til nye ideer og diskusjoner om hvordan vi kan bruke nettverksbygging som en drivkraft i byens utvikling.
Hélène Arja Eie Falstad: Fra stedsidentitet til attraksjonskraft: Verdiorientert byutvikling i praksis!
Hélène Falstad er seniorrådgiver innenfor stedsutvikling for Natural State og jobber strategisk og kreativt med stedsutvikling, på oppdrag for private og offentlige aktører. Falstad er brenner for kreative prosesser og stedsidentitet. Hun har bakgrunn som urban designer med kompetanse fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo – og sosiologifag fra NTNU. Natural State er spesialisert på stedsutvikling i et bærekraftsøkonomisk perspektiv, og har utviklet en egen modell som ivaretar og definerer et steds totale verdi. Hélène kommer til oss for å gi oss eksempler på modellen i praksis, hvor det handler om å finne nøkkelarealene som definerer kultur og identitetsmarkører som kan bidra til å skape bærekraftig stedsattraktivitet. Det her blir spennende!
Program
08:30 – 09:00: Registrering, kaffe og mingling
09:00 – 09.10: Velkommen til konferansen v/Vegard Herlyng
09:10 – 09:40: Anne Holst-Dyrnes: KI har blitt allemannseie – hvorfor henger Norge bak?
09:40 – 10:15: Anders Malthe-Sørenssen: Gjør KI oss dummere
10:15 – 10:30: PAUSE
10:30 – 11:00: Scott Bekke i Leasi: Fra entreprenørstudiet til millionkontrakt
11:00 – 11:45: Deqa Abukar, grunnleggeren av BLING, i samtale med Lise Fulland, investeringspartner i Startuplab: BLING! En ny forretningsmentalitet
11:45 – 12:15: Magnus Hummel Vøllo: Bli en kompetansedonor
12:15 – 13:15: LUNSJ
13:15 – 13:30: Utdeling av Kunnskapsprisen
13:30 – 14:10: Sunniva Rose: Er kjernekraft løsningen?
14:10 – 14:25: PAUSE
14:25 – 14:40: Ingvild Isene Lind: Nettverksbygging og utvikling i Kongsvingerregionen
14:40- 15:10: Hélène Arja Eie Falstad: Stedsidentitet som utløser for attraktiv byutvikling»
15:00 – 15:15: Avslutning v/Vegard Herlyng
This form is currently closed for submissions.