Fagskole: Modulutdanning – Tverrfaglig miljøarbeid innen rus og psykisk helse
-
-
-
Hjem / Studietilbud /
En bred og tverrfaglig tilnærming er viktig overfor mennesker med utfordringer innen psykisk helse og rus. Dette studiet gir deg grunnleggende forståelse og kunnskap til å kunne møte den enkelte bruker. Den helhetlige helsesituasjon, familierelasjoner, sosiale utfordringer og nettverk er viktige temaer.
Hva lærer du?
Studiet består av 6 emner (fire hovedemner, i tillegg til praksis og hovedprosjekt):
- Etikk, kommunikasjon og samhandling
- Grunnlagsforståelse, helsefremmende og forebyggende arbeid
- Ruslidelser og psykiske lidelser - kjennetegn og tilnærming
- Organisering, system og ledelse
- Praksis
- Hovedprosjekt
Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppe- og prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer. I tillegg kommer 10 ukers praksis med 30 timer/uke. Praksis kan gjennomføres på egen arbeidsplass (hvis den er egnet), som tradisjonell utplassering et annet sted eller som en kombinasjon
Hva kan du bli?
Du er kvalifisert for arbeid innen hjemmebasert omsorg, på boenheter som er bemannet med helsepersonell, innen rus og psykisk helsevern i kommunene og spesialisthelsetjenesten.
Studiet vil være nyttig for alle som jobber i helsevesenet, da man møter mennesker med utfordringer knyttet til rus og psykisk helse i flere bransjer.
Opptakskrav:
Grunnlag for opptak fagskoleutdanning i helse- og sosialfag:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet. For opptak på grunnlag av dokumentert relevant praksis, må søker være 23 år eller eldre i opptaksåret.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Godkjente fagbrev:
Aktivitørfaget
Ambulansefaget
Barne- og ungdomsarbeiderfaget
Helsearbeiderfaget
Portørfaget
Oppstart
Studiested
Gjennomføring
Nivå
Varighet
Studiepoeng
Søknadsfrist
Pris
Tilbyder
Med forbehold om endringer
Som et svar på dette behovet setter Høgskolesenteret i Kongsvinger, i samarbeid med Fagskolen Innlandet, opp både hele grader og kortere moduler innen industri, bygg- og anlegg, IT og helsefag. Denne satsingen på høyere yrkesfaglig utdanning (fagskole) er støttet av Sparebankstiftelsen Hedmark og Odal sparebank.