Skip to content
Brannforebyggende kurs / brannvernlederkurs

Brannforebyggende kurs / brannvernlederkurs

130 calendar
31.desember 2023
08:00 - 15:00
136 marker
Nettbaserte kurs
kr. 2500,-

Om kurset

Dette er et grunnlegende videokurs i brannforebygging som dekker de behov du har som brannvernleder i enhver bedrift.

Etter at du har gjennomgått videoundervisningen, legges det opp til at du besvarer noen grunnlegende spørsmål som instruktøren evaluerer og gir deg tilbakemelding på. Du vil ha tilgang på kurset i to mnd. og du har dermed to mndrs. frist for å sende inn svarene. Du må ha minst 80% riktig for å få godkjent og kompetansebevis. Kompetansebeviset varer i 5 år. Det er ikke noe juridisk krav at du skal ha kompetansebevis, men erfaringsmessing er det en stor fordel.

Deltakere som besvarer oppgavene, men ikke oppnår 80% riktig får kursbevis. Kursbeviset kan bl.a. brukes som dokumentasjon i branndokumentasjonen til din virksomhet.

Som hjelpemiddel til spørsmålene kan du bruke alt av hjelpemidler, spesielt lover og forskrifter som omhandler brann og sikkerhet.

Kurset foregår på video, og er dermed stedsuavhengig.

Ved påmelding får du automatisk en e-post med bekreftelse og tilgang til kursmateriellet.

  • Brannvernledere – spesielt i henhold til brannvernlovens §13, men også personell i andre objekter med ansvar for sikkerhet i sin avdeling/arbeidssted m.m.
  • Ledere og eiere av ethvert brannobjekt
  • Styrer i borettslag og boligsameier
  • Andre som vil forbedre sine kunnskaper om brannsikkerhet

Foreleser og sensor for brannforebyggende kurs i Klimavennlig Kompetanse er Sigsten Hansen, gjennom sitt firma Anfo Sikkerhet.

Sigsten har utdannelse og arbeidserfaring med brann og sikkerhet i mange år med bl.a. følgende:

  • Utdannet troppssjef fra Sivilforsvaret med operativt ansvar for øvelse og innsats for en branntropp på ca 30 personer.
  • tilhørte en styrkeoppsetning type Aksjonsgruppe bestående av tjenestegreinene redning, brann, ABC, samband og forpleining støttet av en sanitetsgruppe som totalt var ca 130 personer.
  • har hatt egne selskaper som bl. a har solgt branntjenester med langvarige kundeforhold til selskpaer som Widerøe flyselskap, Avinor, flere kommuner i Nordland, Mesta i Nord-Norge og deler av Midt-Norge, borettslag i Nordland m.fl.
  • erfaring fra brannvern i helseinstitusjoner fra Norsk brannvernforening og praktisk risikoanalyse i modell av næringslivets sikkerhetsorganisasjon, kjemikaliehåndtering fra Teknologisk institutt.
  • godkjenning som instruktør med brannsimulator fra Presto
  • er også utdannet Sikkerhetsrådgiver

Sigsten er også godkjent instruktør for sertifisering for Varme arbeider, tidligere FG godkjent bl. a for aspirasjonsteknikk og alarmer i særskilte brannobjekt, har vært tilknyttet Rådet for vedlikehold av mobilt brannslokkemateriell fra ca 1999 (utgått derfra nå), godkjent instruktør fra Norsk livredningsforbund for førstehjelp.

Meld deg på

Påmeldingsfrist : 21.desember '23

Kursdato pasert