Student

Undervisning

Undervisningen foregår i lokalene til Høgskolesenteret i Kongsvinger. Her disponerer vi kantine, store og lyse klasserom med kapasitet på 20 - 80 personer samt flere grupperom.

Fjernundervisning

Vi har også videokonferanseutstyr som brukes til å motta undervisning fra andre institusjoner. For eksempel er all undervisning for bedriftsøkonomistudentene basert på fjernundervisning, mens kun deler av utdanningen er det for sykepleierstudentene. Høgskolesenteret har svært gode erfaringer i bruk av denne undervisningsformen. Høgskolesenteret har trådløst nettverk til alle studentene, men også et lite PC-rom med stasjonære PC'er. Senteret har egen selvstendig administrasjon som fungerer som høgskolenes stedlige representant.

Søknadsprosessen

Alle studietilbud på høgskolenivå kunngjøres i lokalavisene eller har opptak gjennom samordna opptak eller "lokalt opptak" ved den enkelte høgskolen."Lokalt opptak" gjelder normalt studier av kortere varighet enn bachelor. Følg lenke under de enkelte fag på vår side.

Flere fag tilbys gjennom studiesenteret.no. I slike tilfeller vil du ikke finne "Kongsvinger" i første meny. Da må du velge "Studiesenteret" og så eventuelt "Kongsvinger" ved senere valgmuligheter.

Det kreves generell studiekompetanse (GENS) fra videregående skole eller realkompetanse. Unntak er videreutdanningstilbud, hvor det kreves fullført profesjonsutdanning.
Samordna opptak (SO) koordinerer opptaket til universiteter og høgskoler i Norge.

Kantine

Studentene ved HiK kan fritt benytte kantina, som ligger i Vekstsenteret. Det er ISS as som er driver av kantina.

I kantina får du kjøpt god og næringsrik mat til en rimelig pris, i en atmosfære som gjør at du føler deg hjemme. Kantina kan tilby servering til møter, kurs, seminarer og større konferanser etter forespørsel.

Overnatting

Det finnes flere overnattingsmuligheter når du skal på samling på Kongsvinger.

Vinger Hotell

Vinger Hotell ligger sentralt og diskret tilbaketrukket i en privat park i Kongsvinger, med utsikt over byen, Kongsvinger festning, Glomma og en del av Finnskogen.
Pris for enkeltrom pr. natt inkl. frokost kr. 1180,- (Ordinær pris kr. 1595,-) Pris for dobbeltrom pr. natt inkl. frokost kr. 1510,- (Ordinær pris kr. 1885,-) Studentene må henvise til avtalen med Høgskolen i Hedmark ved bestilling for å få disse prisene.

Slobrua Gjestegård

Slobrua Gjestegård ligger i landlige omgivelser inntil E16 øst for Skarnes, 11 minutter fra Kongsvinger sentrum. Slobrua Gjestegård har også en vegkro hvor det lages allergivennlig mat fra bunnen av.
Overnatting i enkeltrom inkl. frokost: kr. 750,- per natt, ordinær pris er kr. 850,- per natt.
Ved booking av rom må vedkommende tydelig si at han/hun er student ved Høgskolen i Innlandet (avdeling) Kongsvinger og vil ha overnatting i forbindelse med studiene.

Kongsvinger budget hotel

Et moderne Budgethotel hvor gjestene får rimelig overnatting med et enkelt priskonsept.
Singelrom u/frokost - nok 716,-.
Singelrom m/frokost - nok 815,-.
Dobbeltrom u/frokost - nok 896,-.
Dobbeltrom m/frokost - nok 995,-.
Trippelrom u/frokost - nok 1256,-.
Trippelrom m/frokost - nok 1355,-.
Bestillingene gjøres online og studenten skal bruke kode: HIH16

Festningen hotel

Festningen Hotel & Resort ligger på Kongsvinger festning med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma.
Pris for standard rom pr. natt inkl. frokost kr. 1600,-
Pris for deluxe rom pr. natt inkl. frokost kr 1800,-

Facebook